Smukke mennesker finder ofte sammen, men du kan forbedre din chancer for at score drømmefyren eller -pigen ved at starte med at blive venner.Smukke mennesker finder ofte sammen, men du kan forbedre din chancer for at score drømmefyren eller -pigen ved at starte med at blive venner.

Sådan scorer du en model

Er du håbløst forelsket i hende den gudesmukke kollega eller ham den skarptskårne nabo med vaskebrættet, men ikke tror, at du har en chance fordi du selv ligner en klat leverpostej, så skal du ikke opgive.

For selv om det kræver tålmodighed, så viser forskningen at du ikke skal opgive på forhånd, men at du godt kan score din drømmepige eller drømmemand.

Smukke mennesker finder oftest sammen og en forklaring på dette mønster har formentlig et konkurrence-baseret perspektiv: en persons succes på "dating-markedet" er afhængig af hvor eftertragtet man er. Mennesker, der er fysisk attraktive, har tendens til at blive set som meget eftertragtede og er derfor bedre i stand til at tiltrække eftertragtede partnere.

Men de fleste kender med garanti også nogen, hvor manden eller kvinden har overscoret. Selv om det da ikke er noget vi taler om.

Og det er det forskere fra University of Texas i Austin satte sig for at finde forklaringen på.

I alt interviewede forskerne 167 par, hvoraf 67 stadig datede og 100 var gift. Parrene havde været sammen i helt ned til tre måneder og helt op til 53 år.

Som en del af undersøgelsen blev de videofilmet, mens de fortalte om hvordan de havde ændret sig i løbet af forholdet. Ved hjælp af disse videoer gav uddannede eksperter i ansigtssymmetri og tiltrækning deltagerne karakterer, der viste hvor fysisk tiltrækkende de var. Disse eksperters vurderinger var meget ens, hvilket tyder på at deres bedømmelser er til at stole på.

Resultaterne viste, at jo længere parrene havde kendt hinanden før de begyndte deres forhold, des mindre sandsynligt var det, at de matchede hinanden i skønhed eller tiltrækningskraft. For eksempel var det mere almindeligt at uattraktive kvinder var sammen med en attraktiv mand, hvis de havde kendt hinanden i mange måneder før de begyndte at date.

Lige tilfredse med forholdet

De par, der var begyndt at date indenfor den første måned efter de havde mødt hinanden, var til gengæld meget ofte lige tiltrækkende. Det vil sige at begge personer i parforholdet havde fået næsten de samme tiltrækningskarakterer af ekspertpanelet.

Men der var meget stor forskel i ekpertpanelets karakter for de par, som havde kendt hinanden i lang tid, før de begyndte at date. Et lignende mønster opstod, da forskerne kiggede på, om par var venner før de begyndte at date. Og ganske rigtigt så var venner, der blev kærester eller gift senere meget mere forskellige end par, der var fremmede før de begyndte at date.

Interessant nok var der ingen forskel på hverken mændenes eller kvindernes tilfredshed med parforholdet - uanset om parrene havde kendt hinanden før de begyndte deres forhold eller om de næsten straks var begyndt at date.

"Vores resultater viser, at opfattelsen af ​​skønhed kan ændre sig med tiden, når man lærer hinanden bedre at kende," siger chefforsker Lucy Hunt, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Psychological Science.

"At lære hinanden bedre at kende kan åbne op for andre faktorer, der øger en persons sandsynlighed for at blive set som en partner. At man bliver tiltrækkende på måder, der overskygger den mere overfladiske fysiske tiltrækningskraft."

Desværre afslører undersøgelsen ikke hvor lang tid man skal bruge på at få en model til at se den indre skønhed, man indeholder.

 

Eller hvornår det tidspunkt kommer, hvor man opdager at skønhed ikke er vigtigere end humor og intelligens.

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?