Jo mere ligelig børnepasningen er fordelt mellem manden og kvinden, des bedre parforhold og sexliv.Jo mere ligelig børnepasningen er fordelt mellem manden og kvinden, des bedre parforhold og sexliv.

Så afgørende er børnepasningen for jeres sexliv

Børnepasning kan være vejen til et bedre sexliv og det kræver ikke en babysitter eller en børnehave, men at mænd tager større del i deres barns liv.

Ifølge en ny undersøgelse fra Georgia State University medfører det både et bedre parforhold og sexliv, hvis mænd tager større del i børnepasningen.

Baseret på 900 heteroseksuelle pars besvarelser af spørgsmål om kvaliteten af deres parforhold og sexliv sammenlignet med deres fordeling af ansvaret for børnene, kunne forskerne konstatere at begge parter var utilfredse hvis kvinden var ansvarlig for næsten hele børnepasningen.

"Det tydelige resultat er den enorme forskel, det gør at moderen er hovedansvarlig for børnepasning og alt andet," siger Daniel Carlson, der er chefforsker på undersøgelsen, som blev præsenteret på American Sociological Associations årsmøde 23. august.

Undersøgelse viser dog også at det omvendte tilsyneladende ikke er tilfældet. Hvis manden har hovedparten af ansvaret for børnepasningen bliver parrenes tilfredshed med hverkens parforhold eller sexliv mindre. 

Disse par havde lige så meget sex som par med ligelig fordeling af børnepasningen og var lige så tilfredse med mængden af sex de havde.

"Vi kan konstatere, at der generelt ingen negative effekter er ved at mænd hovedansvarlig for børnepasningen," siger Carlson. 

"Vi konkluderer, at være en engageret far er meget vigtigt for mænd. Hvis det ikke var, ville vi ikke se sådan en høj grad af tilfredshed. Det tyder på, at fædres engagement og deling af børnepasningen med ens partner er vigtig for begge køn."

Når mænd står for størstedelen af ​​børnepasningen var deres kvindelige partnere mest tilfredse med deres sexliv, men selv om mændene var tilfredse med hvor meget sex, de dyrkede, så var de til gengæld utilfredse med kvaliteten af deres sexliv.

Børnepasning blev defineret ud fra tre forskellige dimensioner: 

  • fysisk / følelsesmæssig børnepasning
  • interaktiv børnepasning og 
  • passiv børnepasning (tilsyn og overvågning)

Forskerne målte også børnepasning ved at se på fire forskellige opgaver:

  • fastsættelse af regler
  • håndhævelse af regler
  • at give ros og 
  • leg med børnene

"Vi tjekkede kun én fysisk opgave, der primært handlede om leg med barnet, men vurderede ikke hvem, der madede eller badede barnet," erkender Carlson.

"Og disse fysiske opgaver har traditionelt været kvinders ansvar."

Carlson vil nu forsøge at finde ud af hvorfor par med en mere ligelig fordeling af børnepasningen har bedre parforhold og sexliv.

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?