Elsebeth Egholm kan glæde sig over at operationen ser ud til at være gået godt og at kræften er grebet tidligt i forløbet.Elsebeth Egholm kan glæde sig over at operationen ser ud til at være gået godt og at kræften er grebet tidligt i forløbet.

Elsebeth Egholm opereret for brystkræft

Succesforfatteren Elsebeth Egholm, der netop er udkommet med romanen Dødvægt, har selv i de sidste måneder båret på en hemmelighed.

I begyndelsen af april måned opdagede hun selv en knude i sit bryst, der viste sig at være brystkræft, fortæller hun i et interview med ugebladet Søndag.

"Allerede sidst i april blev jeg opereret. Forløbet har været hurtigt og superprofessionelt, og jeg har hele vejen igennem været omgivet af kompetente og venlige mennesker," fortæller hun i ugebladet.

Hun er i øjeblikket i kemobehandling for at få udryddet rester af kræft, men behandlingen har været relativ overkommelig.

"Jeg har haft lidt kvalme, og jeg har indimellem følt lidt træthed. Men det har ikke været så slemt."

Kemobehandling medfører oftest tab af håret, men det er Elsebeth Egholm kommet i forkøbet ved allerede ved starten af kemobehandlingen, at klippe sig skaldet og gå med paryk.

"Selv bruger jeg også parykken meget sjældent. Når jeg skal ud, har jeg oftest tørklæde på. Det er mere bekvemt, synes jeg."

Hun har også valgt at løbe mere siden starten på behandlingen og går lange ture med sin hund.

"Jeg var heldig. Lægerne fik det hele med, og jeg går nu i forebyggende kemobehandling. Og ja, selvfølgelig er det en barsk omgang. Rigtig træls, hvis jeg skal være ærlig. Jeg havde gerne undværet det!" fortæller hun på sin Facebook-side, hvor hun også forklarer hvorfor hun har valgt at fortælle om sin sygdom.

"Jeg ville også gerne undvære at fortælle om sygdommen til andre end mine nærmeste, men når man deler de gode øjeblikke, må man også dele nogle af de dårlige. Jeg har valgt at give et interview til næste uges udgave af ugebladet Søndag, som bl.a. handler om den drejning, mit liv har taget. Jeg håber på den måde at kunne bidrage til at afmystificere brystkræft og repræsentere den optimisme, der ligger i, at kræft kan helbredes, hvis den bliver opdaget i tide. Så: Husk at mærke efter. Husk at tage imod indkaldelser til mammografi. Men husk først og fremmest, at en diagnose ikke nødvendigvis er enden på det hele. Som kirurgen sagde: 'Jeg forventer mange flere bøger fra din hånd.' Den profeti har jeg tænkt mig at opfylde," skriver hun på Facebook.

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?