Drik din daglige kaffe og undgå impotens.Drik din daglige kaffe og undgå impotens.

Kaffe kan hindre impotens

Impotens kan være psykisk belastende og er årsag til mangel på selvtillid, stress og problemer i parforholdet, men kan ifølge en ny undersøgelse forebygges med et par kopper kaffe.

Impotens skyldes hovedsageligt fysiske problemer som for højt blodtryk, overvægt, fedme, diabetes og forhøjet kolesterol, selvom det også kan udløses af psykologiske problemer.

Tidligere undersøgelser har givet næring til en hypotese om at koffein kan have en positiv virkning på impotens, men der har ikke været nogen befolkningsundersøgelser af sammenhængen.

Men ved at gennemgå en stor national befolkningsundersøgelse i USA har forskere fra University of Texas Health Science Center i Houston kunnet konstatere, at der synes at være en sammenhæng.

De analyserede data, der involverede 3.724 mænd over 20 år, som oplyste om deres potens via et online interview. 40,9 procent af mændene var overvægtige, 30,7 procent var fede, 51 procent havde højt blodtryk og 12,4 procent var diabetikere.

Forskerne anslog mændenes koffeinforbrug ved at analysere en 24-timers registrering af deres mad og drikke, som mændene selv havde foretaget. Koffein- kilder inkluderede kaffe, te, sodavand, sports- og energidrikke.

Markante fald

Samlet set fandt forskerne, at mænd, der indtog 85-170 milligram (mg) koffein dagligt var 42 procent mindre tilbøjelige til at lide af potens-problemer, mens et forbrug på 170-303 mg koffein om dagen betød at deltagerne var 39 procent  mindre tilbøjelige til at have potens-problemer i sammenligning med mænd, der højest indtog 7 mg koffein om dagen.

Deltagerne med færre potens-problemer indtog således koffein svarende til to-tre kopper kaffe om dagen.

Desuden viste koffein sig også at reducere risikoen for potens-problemer hos overvægtige og fede mænd og mænd med højt blodtryk. Koffein så til gengæld ikke ud til at reducere potens-problemerne hos diabetikere.

Selv om de nøjagtige mekanismer bag denne sammenhæng er uklar, så tror forskerne, at koffein har en række farmakologiske virkninger, der medfører afslapning af penis arterier og glatte muskulatur og dermed øger blodgennemstrømningen.

Forskerne erkender at undersøgelsen ikke er bevis for, at koffein påvirker potensen, men mener at de flere tusinde deltagere styrker sammenhængen.

Tags: kaffe, sexlyst, impotens

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?