Forholdet mellem ringfinger og pegefinger afslører om du har et højere indhold af testosteron i blodet.Forholdet mellem ringfinger og pegefinger afslører om du har et højere indhold af testosteron i blodet.

Dette afslører din ringfinger om din sexlyst

Har du svært ved at forlige dig med kun at dyrke sex med den samme person resten af livet, så prøv at kigge på dine fingre.

Hvis din ringfinger er længere end pegefingeren kan det være forklaringen.

I hvert fald hvis man skal tro en ny engelsk undersøgelse fra Oxford og Northumbria Universiteter, hvor forskere har analyseret svarene i et spørgeskema til 575 personers følelser og tanker om at dyrke uforpligtende sex og sammenlignet med fingerlængden hos britiske mænd og kvinder.

Tidligere undersøgelser har afsløret at mængden af testosteron i livmoderen har betydning for længden af ringfingeren. 62 procent af mænd har derfor en længere ringfinger, men også omkring 50 procent af kvinder har en længere ringfinger end pegefinger.

Du skal måle længden af de to fingre fra den nederste skillelinje til håndfladen og til fingrenes top for at finde ud af hvilken finger, der er længst.

Den nye undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Biology Letters, viser at både mænd og kvinder kan være genetisk tilbøjelige til at være enten promiskuøse eller tro.

Svarene på spørgeskemaet viste, at både mænd og kvinder faldt i en af to grupper - dem med lav eller begrænset, sociosexualitet og dem med høj eller ubegrænset, sociosexualitet (altså behov/lyst til at dyrke sex med flere).

Gælder også kvinder

Personer med begrænset sociosexualitet foretrækker eksklusive parforhold, hvor man forpligter sig. De foretrækker at være dybt følelsesmæssigt engageret, før de begynder et seksuelt forhold.

Personer med ubegrænset sociosexualitet har til gengæld tendens til at have et meget lille behov for at være følelsesmæssigt involveret og er tilfredse med kortvarige relationer med flere partnere.

Spørgeskema-undersøgelsen viste at mænd er lidt mere tilbøjelige til at have en høj socioseksualitet og lyst til at skifte partner ofte. 57 procent af mænd havde disse tanker, mens det kun var tilfældet for 47 procent af kvinderne.

Undersøgelsen menes at være den første af sin art, der fremlægger dokumentation for at kvinder også deler sig i to så tydelige typer.

Forfatterne påpeger, at mens det er blevet bredt accepteret, at mænd deler sig i to parforholdstyper, fædre- og jæger-typer, så er denne undersøgelse den første, der påpeger en lignende opdeling af kvinder.

Dette kan betyde, at der kan være en vis tendens til at indlede forhold til ligesindede, så stabile typer finder,  og risikoen for skilsmisse i nogle parforhold også genetisk er mindre end i andre forhold, hvor parret har længere ringfingre.

Det er dog vigtigt at bemærke, at kulturelle og miljømæssige faktorer kan påvirke denne underliggende parforholds-genetik, påpeger professor John Manning fra Northumbria Universitets Institut for Psykologi, der har  analyseret fingerlængde og genetiske sammenhænge med helbred i næsten 20 år.

Udover at vise hvor højt testosteron-niveauet har været i livmoderen, kan fingerlængden også fortælle noget om frugtbarhed, lunge- og hjertefunktion og evner for sportsgrene som fodbold og løb.

Tags: utro, testosteron, sexlyst

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?