6 måder håbløshed påvirker dit liv

Tusinder af danskere har ikke noget håb om at finde et arbejde, er havnet i det forkerte job, lever isoleret eller er uhelbredeligt syge - og det kan påvirke både deres psyke, helbred og familieliv.

Håb er afgørende for vores psykiske velbefindende for uden et håb om et bedre liv, at vi kan se en bevægelse fremad et sted ude i fremtiden, mister vi motivationen til at leve.

Håb handler om at have mål, at tro på at man kan opnå målet og at kunne se en eller flere veje til at opnå sit mål.

Nu handler håb jo ikke alene om et interessant arbejde eller at blive rask, men kan også handle om at få et lykkeligt familieliv, gode venner eller se sine børn vokse op.

Her er seks måder du kan se om du selv eller andre i din omgangskreds savner håb i deres liv.

Lav produktivitet

Uden et håb om at kunne tilfredsstille dine egne eller andres mål, så falder din produktivitet. 

"Håbefulde sælgere når oftere deres kvoter, ligesom håbefulde håbefulde ledere oftere opfylder deres kvartalsvise mål," fortæller dr. Shane Lopez, der forsker i samspillet mellem håb og succes og har skrevet bogen Making Hope Happen.

Større fravær

En undersøgelse fra 2006 viste at elektrikere, der generelt havde en følelse af håbløshed havde mere end tre gange så mange fraværsdage, som de medarbejdere, der havde store håb.

Elektrikerne var blevet bedt om at udfylde et spørgeskema, om deres forventninger og opfattelse af fremtidsmuligheder på jobbet.

Mens de deltager, der havde høje håb kun havde tre sygedage årligt, så viste de medarbejder, der havde et lille håb, sig at have ti fraværsdage.

 

  • 1
  • 2
Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?