Sover du mere end ni timer dagligt, så kan det medføre alvorlige helbredsproblemer.Sover du mere end ni timer dagligt, så kan det medføre alvorlige helbredsproblemer.

6 risici ved at sove for meget

Ligger du og slumrer til langt op ad formiddagen efter at være faldet tidligt i søvn om aftenen, så er du ved at sove dig til store helbredsproblemer.

Især mange kvinder sover for lidt især efter at de er kommet op i overgangsalderen, men mange sover også for meget.

Adskillige undersøgelser har vist at det er sundest for alle at sove omkring syv-otte timer hver nat, men både på grund af ændret livsstil og ændrede arbejdstider har mange søvnproblemer.

De fleste undersøgelser er da også fokuseret på problemerne ved at sove for lidt, men det er også usundt at sove for meget.

Her er seks farer ved at sove for længe:

1. Hjertesygdom

En undersøgelse i 2003 fra Harvard School of Public Health af næsten 72.000 kvindelige sygeplejersker viste at kvinder, der sov ni til 11 timer per nat var 38 procent mere tilbøjelige til at have koronar hjertesygdom end kvinder, der sov otte timer. Forskerne har endnu ikke identificeret en grund til forbindelsen mellem for meget søvn og hjertesygdomme.

2. Kortere liv

I 2002 gennemførte forskere fra American Cancer Society den  til dato største undersøgelse af søvnmønstre og dødelighed hos 1,1 millioner amerikanere over 30 år i en seksårig periode.

De konstaterede, at personer, der sov mere end otte timer hver nat havde en 12 procent større sandsynlighed for at dø i løbet af undersøgelsen end personer, der sov i syv timer.

Selv personer, der kun fik fem timers søvn, havde en længere levetid end dem, der sov otte timer eller mere.

  • 1
  • 2
Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?