images/DPlogo.jpg
Forstår du ikke hvorfor du ikke taber dig, når du følger alle de rigtige slankeråd, så kan det være at rådene er forkerte.Forstår du ikke hvorfor du ikke taber dig, når du følger alle de rigtige slankeråd, så kan det være at rådene er forkerte.

6 slankeråd, der i virkeligheden gør dig overvægtig

Kan du ikke forstå at du ikke taber dig, men ligefrem tager på, så er det måske fordi du følger gamle råd, der har vist sig at få dig til at tage på.

Her er seks slankemetoder, der faktisk risikerer at gøre dig federe.

1. Du spiser fedtfattigt

Fedtfattigt lyder godt ikke, men nej. I løbet af de sidste år har undersøgelse efter undersøgelse vist, at fedtfattigt risikerer at gøre dig tykkere.

Forleden foreslog forskere at gøre fedt til den sjette smag på linje med sødt, surt, salt, bitter og umami. Fordi fedt er med til at give maden smag. I hvert fald er fedt nødvendigt for at give en følelse af tilfredshed og mæthed, men når madprodukter har fået skåret ned på fedtet, er de ofte istedet fyldt med sukker eller stivelse, der kan give lidt af den samme følelse af tilfredshed som fedt, men uden at mætte.

Og forskere har ligefrem i et nyligt studie af 12.000 kvinder påvist, at dem der spiste fedtfattige mælkevarer som fedtfattig ost oftest spiste flere kulhydrater.

2 Du drikker light sodavand

Når du drikker light sodavand, så synes du da roligt at du kan spise lidt ekstra, ikke sandt. Men det er ikke den eneste grund til at du spiser mere.

En række undersøgelser har vist, at light sodavand er forbundet med fedme, og tilmed tyder den nyeste forskning på at det især medfører mere mavefedt. Der er en række teorier om hvorfor, men nogle eksperter mener, at kunstige sødestoffer narrer kroppen.

Light sodavand skaber konflikter i kroppen, så du opfatter den søde smag uden den energi, der typisk ledsager den. Med andre ord, er din krop indstillet på at forvente kalorier fra den søde smag, men når den opdager at den ikke får nogen, øger det trangen til at indtage nogle kalorier.

3. Du springer måltider over

Det lyder besnærende at skippe morgenmaden eller at nøjes med et knækbrød, men udover en enkelt dag hist og her, så er det en uvane, at droppe de faste måltider - og især morgenmaden.

Når du vågner op om morgenen pumper din lever en lav mængde glukose ud i kroppen. Når du spiser et måltid stiger dit insulin niveau og din lever stopper derfor med at producere glukose, fordi dine organer får det fra maden.

Forsøg med mus, der i en periode kun fik et måltid dagligt, viste, at deres lever, efter at de igen fik flere måltider, ikke stoppede med at producere glukose.

 

Adskillige undersøgelser med mennesker har vist, at vi i længden kompenserer de manglende måltider ved at spise ekstra og ekstra usundt. Jo mere sultne vi er op ad dagen, des mere tilbøjelige bliver vi til lige at købe en  burger eller en marsbar. Og til frokost eller aftensmad spiser vi måske lige en ekstra kage, som vi ellers ikke ville have spist.


4. Du tæller kalorier

Nogle tror stadig at det er vigtigt at tælle kalorier for at opnå et vægttab. Jo, hvis du er en robot, der strengt kan følge en diæt resten af livet, men hvis du allerede er overvægtig, så er du nok ikke så disciplineret.

Læs også: 10 overraskende årsager til at du ikke kan smide mavefedtet   http://slankeviden.dk/nyheder/mavefedt/39-10-arsager-til-at-mavefedtet-sidder-fast.html

Adskillige undersøgelser viser, at simpel kalorietælling i sidste ender med at du tager det på, du har tabt. Hvis ikke mere. Årsagen er at alle kalorier ikke påvirker kroppen på samme måde. Så selv om sukker kun indeholder 4 kalorier pr gram, så får det vores blodsukker til at gå amok, mens et gram fedt eller protein ikke gør den store forskel.

Når blodsukkeret stiger, så stiger insulin-niveauet også og henadvejen får vi behov for mere og mere mad for at tilfredsstille hjernens behov for glukose.

Dertil kommer at fedt jo indeholder mere end dobbelt så mange kalorier (9 pr. gram fedt) som kulhydrater og derfor ender man med at droppe det sunde fedt, der giver os en større mæthedsfølelse.

5. Du sulter

Det er ikke lige fedt, hvad for noget fedt, du har i kroppen.

I modsætning til den almindelige opfattelse, så er fedt ikke bare dårligt for din vægt. Det almindelige hvide fedt er det fedt, der lagrer sig overalt i vore fedtdepoter, hvis vi spiser for meget. Det er derfor vi bliver fede. Men det hvide fedt kan forvandle sig til såkaldt beige fedt, der faktisk forbrænder  fedt og dermed slanker os.

Men det mærkelige er, at kroppens evne til at omdanne hvidt fedt til beige fedt går i stå, hvis du sulter dig selv for meget.

Det viste i hvert fald en undersøgelse fra Yale School of Medicine, hvor forskerne opdagede, at sultne mus omdannede mindre hvidt fedt til beige fedt og faktisk blev federe. Men hvis musene fik lige præcis nok mad til at holde dem mætte, styrkede det omdannelsen af det hvide fedt, så de ikke tog på i vægt.

Det er nødvendigt at spise for at det hvide omdannes til beige fedt, siger forskerne.

Konklusionen er: Vær opmærksom på din sult og spis tilstrækkeligt til at undertrykke den.

6. Du dropper kulhydraterne

Det har været slankemode at skære ned på kulhydraterne i årtier, men en ny undersøgelse viser, du taber dig mere ved at skære ned på fedtet.

Det er rigtigt nok, at kroppen begynder at tære på de opbyggede fedtdepoter, når den ikke får tilført energi fra kulhydrater, men samtidig reducerer du også dit energi-niveau. Grøntsager og frugter indeholder desuden afgørende næringsstoffer, som du ikke kan undvære i længere tid.

Pointen er at forstå at kulhydrater er alt lige fra rent sukker og slik i den ene ende af skalaen til kål og  rugbrød i den anden.

Mens de første kulhydrater sætter fut i blodsukkeret som en ildebrand, er andre kulhydrater nærmest at betragte som varmesten.

 

Ifølge den nye undersøgelse forbrændte deltagere ganske vist flere kalorier ved at skære ned på kulhydraterne, men de tabte rent faktisk mere kropsfedt ved at skære ned på fedtet.

Tags: fedt, slankekur, kulhydrater

Udskriv