Det er en god ide at veje dig på samme tidspunkt hver fredag, hvor du vejer mindst - før weekendens ekstra kalorier sætter sig.Det er en god ide at veje dig på samme tidspunkt hver fredag, hvor du vejer mindst - før weekendens ekstra kalorier sætter sig.

Derfor skal du veje dig om fredagen

Hvis du kun vil veje dig en gang imellem, så er det en god ide at vælge fredag.

Din vægt vil nemlig med meget høj sandsynlighed være mindst på ugens sidste arbejdsdag og højest om mandagen.

Ligesom vi har en døgnrytme har vi også en vægtcyklus, hvor næsten alle taber sig på hverdage og tager på i weekenden, når vi slipper tøjlerne og drikker for meget alkohol samtidig med at der ryger slik og fed mad ned i store mængder.

Det kan snildt medføre en vægtforskel på et par kilo.

Men det der adskiller slanke fra overvægtige er ikke hvor meget de tager på i weekenden, men hvor meget de taber sig på hverdagene.

En undersøgelse fra Cornell University i samarbejde med forskere fra VTT Technical Research Centre i Finland og Tampere University of Technology, hvor 80 voksne mellem 25 og 62 år deltog, viste sidste år, at vi kan deles op tre grupper, der enten er på vej til at tabe sig, tage på eller simpelthen bare holder vægten.

Ikke særligt overraskende, men det interessante var, at folk, der endte med at have tabt sig, straks fra mandag morgen begyndte at tabe den vægt, de havde taget på i løbet af weekenden, mens folk, der endte med at have taget på, ikke havde nogen klar rytme i den efterfølgende uge.

De tabte også noget af vægten på hverdagene, men vejen til den lavere vægt om fredagen var knoldet og ujævn og meget mindre end for de deltagere, der tabte sig. Og generelt tog de mere på om weekenden end de tabte i løbet af hvedagene.

Resultaterne, der blev offentliggjort i Obesity Facts, viste, at deltagere, der endte med at have tabt sig, i cirka 60 procent af tilfældende vejede mest om søndagen og mindst fredag eller lørdag.

Jo større forskel, der er mellem din vægt søndag nat og fredag ​​morgen, des mere sandsynligt er det, at du taber dig i løbet af det næste år.

Forskerne mener derfor at vægtændringer henover ugen ikke bør opfattes som et problem, men nærmest som det naturlige og normale.

En slankekur har større chance for succes i det lange løb, hvis man giver sig selv mulighed for at skeje ud en gang imellem.

I weekenderne har folk mere tid til at gå ud og spise. At gå lidt amok i wekenden gør ingen skade, men for at opnå et vægttab er det vigtigt, at lægge mærke til disse rytmer og sørge for straks at kompensere for weekendens synder om mandagen.

Vejer du dig om fredagen kan det måske også motivere dig til at spare lidt på weekend-kalorierne.

 

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?