Mænd tager på efter fødslen.Mænd tager på efter fødslen. Flere kilo bliver det til, mens mænd uden børn ligefrem taber sig.

Mænd bliver federe af at blive fædre

Mens kvinder taber sig efter at have født, så tager mænd på.

Uanset om mænd lever sammen med deres børn eller ej, så tager fædre flere kilo på, viser en ny undersøgelse fra Northwestern Medicin i Evanston, Illinois.

Og for at gøre ondt værre for fædres selvfølelse, så viste undersøgelsen, at single mænd i samme periode ligefrem tabte sig op mod et kilo.

Undersøgelsen fulgte 10.253 mænd over en 20-årig periode, hvor de fik målt deres BMI fra den tidlige pubertet op til deres tidlige 30'ere.

"Faderskab kan påvirke unge mænds sundhed udover den allerede kendte effekt af ægteskabet," siger hovedforfatter Dr. Craig Garfield, der er lektor i pædiatri ved Northwestern University Feinberg School of Medicine.

"Jo mere vægt fædrene tager på og jo højere deres BMI er, des større risiko har de for at udvikle hjertesygdomme samt diabetes og kræft," understreger Dr. Garfield, der har fået undersøgelsen offentliggjort i i American Journal of Mens Health.

Analyser viste, at en mand på 183 cm, der boede med hans barn i gennemsnit tog små to kilo på efter at være blevet far, mens fædre på samme højde, der ikke boede sammen med deres børn kun tog 1,4 kilo på i gennemsnit.

Vægtændringerne er udregnet efter at have taget højde for andre risikofaktorer som alder, race, uddannelse, indkomst, daglig aktivitet, skærmtid og ægteskabsstatus.

"Når du får børn har du måske ikke tid til at tage vare på dig på samme måde som tidligere, hvor du havde tid til at dyrke motion. Din familie bliver prioritet først," siger Dr. Garfield.

"Faderskabet viser sig at være et vigtigt udviklingsmæssig stadie for mænds sundhed," siger Garfield. 

"Det er et magisk øjeblik, hvor så mange ting ændrer sig i en mands liv og vi er nødt til at tænke over hvordan vi kan hjælpe disse mænd, der sjældent kommer til læge, med at undgå farerne ved overvægt."

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?