En daglig gåtur kan være det der redder dig fra tidlig sygdom og i sidste ende tidlig død.En daglig gåtur kan være det der redder dig fra tidlig sygdom og i sidste ende tidlig død.

6 måder gåture kan redde dit liv

Gåture og mere moderat motion kan være lige så effektivt eller ligefrem sundere end hård motion.

Du behøver ikke at løbe lange ture for at forebygge vigtige helbredsproblemer.  Gåture kan også reducere din risiko for flere alvorlige sygdomme.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du bare kan lægge dig dagen lang på sofaen og gå dig en lille aftentur efter den fede middag. Men har du et arbejde, hvor du ikke sidder stille hele dagen, kan gåture faktisk være tilstrækkeligt, til at forebygge mange helbredsproblemer.

Her er seks undersøgelser, der viser effekten af gåture:

1. Brystkræft

En halv times daglig gåtur efter overgangsalderen er nok til at reducere risikoen for invasiv brystkræft.

Det viser en fransk undersøgelse fra Institut Gustave Roussy i Villejuif, hvor forskere har analyseret data fra små 60.000 kvinder.

Undersøgelsen viste at kvinder, som i de seneste fire år dyrkede regelmæssig fysisk aktivitet svarende til mindst fire timers gåture om ugen havde en 10 procent  lavere risiko for invasiv brystkræft sammenlignet med kvinder, der bevægede sig mindre.

2. KOL

En daglig gåtur kan hjælpe patienter med KOL, der er en lungesygdom, som medfører hoste og åndenød, fordi lungerne er gradvist ødelagt, som regel grundet rygning.

 En spansk undersøgelse af 543 KOL-patienter, viste, at tre-seks kilometers daglig gåtur markant reducerede risikoen for indlæggelse på Hospital Galdakao-Usansolo i Bilbao.

Og jo længere patienterne gik, des mindre var behovet for indlæggelse pga. åndenød.

I modsætning til tidligere undersøgelser, vurderede forskerne gang og løb på distance i stedet for tid.

3. Hjerteflimmer

Bare to raske gåture om ugen reducerer kvinders risiko for den farlige hjerteflimmer, der kan medføre slagtilfælde.

 

Det viser forskning fra Stanford University School of Medicine i Californien, hvor forskerne konstaterede, at de mest fysisk aktive postmenopausale kvinder havde en 10 procent lavere risiko for at udvikle atrieflimren selv om de var overvægtige.

Fedme er ellers en vigtig risikofaktor for atrieflimren.

  • 1
  • 2
Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?