Bær har vist sig at være vigtige for hjernens aldring.Bær har vist sig i flere undersøgelser at være vigtige for hjernens aldring og vores psyke.

4 bær der booster din hjerne

Bær kan kun gøre en i bedre humør, men det er ikke kun fordi de smager godt og er tegn på sommer, at de kan påvirke vores hjerne.

Adskillige undersøgelser har vist, at jo flere bær, du spiser, des bedre helbred får du.

En større gennemgang i 2012 af tidligere undersøgelser viste at bær havde en vigtig betydning for hjernens ældning.

Gennemgangen konkluderede, at bærfrugter hjælper hjernen til at forblive sund på flere måder. Bærfrugter indeholder høje niveauer af antioxidanter, forbindelser, som beskytter celler mod skadelige frie radikaler. Bær ændrer også den måde neuroner i hjernen kommunikerer. Disse ændringer i signalering kan forebygge betændelse i hjernen, der er årsag til neuronal beskadigelse, og forbedrer dermed både motorstyring og kognition. Spørgsmålet er om fordelene er et resultat af individuelle forbindelser, som alle bær indeholder, eller om de unikke kombinationer af kemikalier i hvert bær simpelthen har ens virkninger.

Acaibær

Acai-bær beskytter formentlig hjernen mod Alzheimers ved at hæmme ophobning af beta-amyloid proteiner.

Det viste i hvert fald et australsk studie i 2013 fra University of Adelaide offentliggjort i Neuroscience Letters, hvor forskere har undersøgt, om Acai ekstrakter gav nogen beskyttelse for tab af celler på grund af virkningerne af beta-amyloid .

Resultater af reagensglas-undersøgelser viste, at man ved at forbehandle celler med acai-ekstrakt og derefter udsætte dem for en særlig form for beta-amyloid kaldet Aß1-42 fik enten et signifikant mindre celletab eller en forbedring af cellernes levedygtighed.

"Forskerne kan have fundet den underliggende mekanisme, der får fenoler i açai til at beskytte mod aldersrelateret tab af kognitiv funktion og hukommelse og endda en bred vifte af neurodegenerative sygdomme," siger dr. Alexander Schauss, der er en førende forsker i acai-bær.

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?