Tranebærsaft reducerede blodtrykket og dermed også risikoen for slagtilfælde og andre hjertekar-problemer.Tranebærsaft reducerede blodtrykket og dermed også risikoen for slagtilfælde og andre hjertekar-problemer.

Tranebærsaft kan redde dig fra slagtilfælde

To glas tranebærsaft om dagen kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Det viser en ny undersøgelse fra det amerikanske landbugsministeriums afdeling i Beltsville, Maryland, hvor forskere har testet tranebærsaft på 56 frivillige.

Halvdelen af de i gennemsnit 50 år gamle forsøgsdeltagere blev bedt om at drikke tranebærsaft to gange dagligt (ca. 470 ml.) i otte uger. Den anden halvdel fik en placebo-drik, der smagte som tranebær.

Alle deltagerne fik desuden deres mad udleveret af forskerne for at sikre at de spiste ens, så ikke andre faktorer spillede ind på forsøgets resultater.

Før forsøgets start fik deltagerne målt deres blodtryk, blodsukker, blodlipider, samt C-reaktivt protein.

Efter otte uger fik de igen målt værdierne og forskerne fandt, at tranebærdrikkerne havde forbedret deres helbred over hele linjen. Forbedringerne indebar en 10 procent lavere risiko for hjertesygdomme og en 15 procent lavere risiko for slagtilfælde.

"Disse resultater tyder på, at polyfenoler bidrager til at beskytte vores krop og er effektive til at holde en lang række lidelser i skak," siger Christina Khoo, der er en af ​​forfatterne bag undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of Nutrition.

"Blandt de almindelige frugter i vores kost kan tranebær prale af nogle af de højeste niveauer af polyfenoler - højere end æbler, blåbær, druer eller kirsebær."

Tags: blodtryk, slagtilfælde, bær

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?