10 grunde til at droppe cola light

Cola light og andre kaloriefattige sodavand virker måske ikke bare stik modsat deres hensigt, men indebærer også en lang række andre helbredsproblemer.

Flere og flere undersøgelser om de skadelige virkninger ved light sodavand afslører at sødemidlerne eller andre stoffer ikke er helt uskadelige.

Faktisk mener nogle forskere ligefrem at det ville være bedre at drikke almindelig sukkerfyldte sodavand, så man ikke lod sig narre til at tro, at man bare kan drikke løs af de kaloriefattige sodavand.

Her er ti grunde til at du skal overveje at droppe light sodavand.

1. Din vægt

Hvis du troede at manglen på kalorier ville betyde at du tog mindre på, så tager du fejl.

Det viser en overraskende undersøgelse fra University of Texas Health Science Center på San Antonio, der har fulgt 749 gamle amerikanere i næsten ti år.

Resultaterne viser at jo oftere deltagerne drak light sodavand, des mere fedt havde de af det farlige mavefedt, der øger risikoen for metabolisk syndrom og hjertekar-sygdomme.

Resultaterne tyder på, at stigningen i taljemål blandt de deltagere, der drak light sodavand var fire gange så højt som for deltagere, der ikke drak light sodavand.

Taljemålet efter ti år viste sig at være 8 cm større for deltagere, der drak light sodavand, men kun to cm større for de deltagere, der aldrig drak light.

Tidligere undersøgelser har vist, at hver daglig sodavand øger risikoen for at blive fed i løbet af det næste årti med 65 procent.

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?