4 kopper kaffe dagligt ser ud til at være optimalt for helbredet.4 kopper kaffe dagligt ser ud til at være optimalt for helbredet.

5 grunde til at drikke 4 kopper kaffe dagligt

At drikke kaffe er åbenbart som i eventyret om guldlok og de tre bjørne. Fire kopper kaffe er åbenbart lige præcist optimalt for dit helbred.

Danskerne elsker kaffe og er blandt verdens mest kaffedrikkende lande, men for mange kan det faktisk godt betale sig at drikke mere for helbredets skyld.

Adskillige undersøgelser viser at omkring fire daglige kopper kaffe er optimalt for helbredet på flere forskellige måder, mens mere end 4 kopper i nogle undersøgelser har vist sig at være uden ekstra effekt eller lige frem skadeligt.

Her er fire grunde til at drikke fire kopper dagligt.

1. Tyktarmskræft

En helt ny undersøgelse viser at kaffe nærmest har en mirakuløs effekt på stadium III tyktarmskræft, hvor patienter er blevet opereret og er i kemoterapi.

Resultaterne fra Dana-Farber Cancer Institute viste, at fire kopper kaffe med et samlet koffein-indhold på ca. 460 milligram reducerede patienternes risiko for at kræften genopblussede med 42 procent og medførte en 33 procent ringere risiko for at dø.

2. Multiple Sklerose

I en amerikanske undersøgelse havde folk, der ikke drikker kaffe omkring en og en halv gange større sandsynlighed for at udvikle sygdommen end dem, der drak fire eller flere kopper kaffe om dagen året før symptomerne begyndte at udvikle sygdommen.

Multiple Sklerose er en nervesygdom, hvor isoleringen omkring nervefibre i hjernen bliver ødelagt og medfører, at de elektriske impulser, der giver mulighed for at styre vores kropbliver langsommere. 

  • 1
  • 2

Tags: blodtryk, kaffe, tarmkræft

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?