Er du træt af din vægt og har lyst til at kyle den vægt fordi du ikke taber dig, så tjek lige om du har problemer med skjoldbruskkirtlen.Er du træt af din vægt og har lyst til at kyle den vægt fordi du ikke taber dig, så tjek lige om du har problemer med skjoldbruskkirtlen.

7 skjulte tegn på at du har et lavt stofskifte

Er du træt af at du tager på for et godt ord eller ikke taber dig på slankekuren, så kan det skyldes et lavt stofskifte. 

Et lavt stofskifte er tegn på at din skjoldbruskkirtel ikke fungerer optimalt - at den er kommet ud af balance på grund af inflammation i kroppen. Hypothyrodism er betegnelsen for at din skjoldbruskkirtel ikke producerer tilstrækkeligt af de hormoner, som er afgørende for stofskiftet.

Skjoldbruskkirtlen producerer stofskiftehormonerne triiodthyronin (T3) og thyroxin (T4), der reguleres af et hormon i hypofysen kaldet thyreoidea stimulerende hormon, TSH. Stofskiftehormonerne sørger for kroppens energiomsætning og påvirker stort set alle organer.

Men det er ikke en sygdom, der viser sig ved feber eller andre tydelige tegn - oftest forveksles tilstanden med andre almindelige problemer.

Her er 7 skjulte tegn på at din skjoldbruskkirtel er blevet doven.

1. Du tager på

Der kan være mange grunde til at man går et par størrelser op i buksestørrelse, og din læge vil normalt ikke udelukkende kigge på din vægtøgning alene, hvis han eller hun skal finde ud af om du har problemer med skjoldbruskkirtlen. Men for mange kvinder er vægtøgning en af de vigtigste årsager til at gå til lægen for at få tjekket skjoldbruskkirtlen.

2. Udmattelse

Hvis du føler dig træt og du ikke har energi kan det være tegn på mange sygdomme, men de er også tæt forbundne med hypothyroidisme, der er et resultat af for lidt hormon fra skjoldbruskkirtlen. Hvis du er træt om morgenen efter en god nats søvn, kan det være et tegn på, at din skjoldbruskkirtel er for lidt aktiv. For lidt hormon fra skjoldbruskkirtlen i blodet betyder, at dine muskler ikke får nok energi.

3. Tør hud

Hvis huden er tør og kløende kan det være en symptom på hypothyroidisme. Forandringer i huden hænger måske sammen med en langsommere forbrænding, der skyldes for lav hormonproduktion. Den lave hormonproduktion kan også begrænse svedproduktionen, som igen kan være årsag til tørhed og skæl. Neglene kan også blev flossede og med riller.

  • 1
  • 2
Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?