4 måder tarmbakterier styrer din hjerne

De 100 trillioner bakterier i vores tarmsystem viser sig i flere og flere undersøgelser at have direkte kontakt til hjernen. 

Bakterierne sender signaler om underskud eller overskud af specifikke næringsstoffer og sætter gang i forskellige hormoner, der styrer både vores psyke, hjerneaktivitet og stofskifte.

1. Autisme

Børn med autisme har en anderledes bakteriekultur, der kan forklare ændringerne i hjernen.

Det viser en undersøgelse fra 2014, hvor forskere  fra Arizona State University beviser, at børn med autisme (ASF) har markant forskellige koncentrationer af metabolitter - bakterielt producerede kemikalier - i deres afføring end børn uden autisme. 

Børn med ASF havde signifikant lavere niveauer af metabolitterne homovanillat , der er et nedbrydningsprodukt fra dopamin, som er en neurotransmitter, hvilket indikerer en ubalance i dopamin katabolisme, dvs. nedbrydningen i levende organismer af mere komplekse stoffer til simplere stoffer i forbindelse med frigivelse af energi.

Forskerne opdagede også hundredvis af unikke bakteriearter og at børn med ASF har en tydelig og mindre forskelligartet bakteriekultur. 

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?