4 måder tarmbakterier styrer din hjerne

De 100 trillioner bakterier i vores tarmsystem viser sig i flere og flere undersøgelser at have direkte kontakt til hjernen. 

Bakterierne sender signaler om underskud eller overskud af specifikke næringsstoffer og sætter gang i forskellige hormoner, der styrer både vores psyke, hjerneaktivitet og stofskifte.

1. Autisme

Børn med autisme har en anderledes bakteriekultur, der kan forklare ændringerne i hjernen.

Det viser en undersøgelse fra 2014, hvor forskere  fra Arizona State University beviser, at børn med autisme (ASF) har markant forskellige koncentrationer af metabolitter - bakterielt producerede kemikalier - i deres afføring end børn uden autisme. 

Børn med ASF havde signifikant lavere niveauer af metabolitterne homovanillat , der er et nedbrydningsprodukt fra dopamin, som er en neurotransmitter, hvilket indikerer en ubalance i dopamin katabolisme, dvs. nedbrydningen i levende organismer af mere komplekse stoffer til simplere stoffer i forbindelse med frigivelse af energi.

Forskerne opdagede også hundredvis af unikke bakteriearter og at børn med ASF har en tydelig og mindre forskelligartet bakteriekultur. 

Udskriv E-mail

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?