Forskerne kan ikke finde nogen grund til at hverken rodbehandlingen eller lokalbedøvelsen skulle medføre hukommelsestab.Forskerne kan ikke finde nogen grund til at hverken rodbehandlingen eller lokalbedøvelsen skulle medføre hukommelsestab, men det er det sidste manden kan huske.

Tandlægebesøg slettede mands hukommelse

En lokalbedøvelse før en rodbehandling hos tandlægen har medført at en 38-årig mand i de sidste ti år kun har kunnet huske 90 minutter tilbage.

Hver dag vågner han i den tro, at det er den dag, hvor han gik til tandlæge.

"Vi har aldrig set noget lignende før og vi ved ikke, hvad vi skal gøre veddet," siger klinisk psykologi, dr. Gerald Burgess fra University of Leicester, der har beskrevet sagen i en artikel i tidsskriftet Neurocase.

Han beskriver tilfældet som en blanding af filmene 'En ny dag Truer' og 'Memento'. I den første vågner en mand spillet af Bill Murray op til en ny dag hver dag uden hukommelsestab, mens Memento handler om en mand, der har mistet korttidshukommelsen og udvikler et hukommelsessystem, der hjælper ham til at opklare hustruens død.

En film som 50 first dates, hvor Drew Barrymore også har mistet korttidshukommelsen, er også et eksempel.

Dr. Burgess håber at hans beskrivelse kan få folk, der kender nogen, som har lignende symptomer på hukommelsestab, eller medicinere, der arbejder med lignende tilfælde, til at kontakte ham.

Dr. Burgess fra School of Psychology ved University of Leicester, var på arbejde som klinisk psykolog for et årti siden, da patienten blev henvist til ham.

"Ingen af ​​vores kolleger i neurologi, psykiatri og klinisk neuropsykologi kunne forklare dette tilfælde eller havde set noget lignende selv før."

Manden er helt klar over hans identitet og hans personlighed ændrede sig ikke - men hver dag mener han, at det er dagen hvor han skal til tandlægen. Han bruger derfor en elektronisk dagbog til at styre sit liv.

Tidligere forskning viser, at skader på hippocampus kan medføre alvorligt hukommelsestab, men det er ikke tilfældet her.

"Jeg tror, ​​vi har lært så meget, at vi måske ikke skal være så fast overbeviste om, at alvorligt hukommelsestab kun forekommer i forbindelse med synlige skader på hjernens hippocampus og / eller diencephalon strukturer. Disse strukturer synes bare at være nødvendige for den oprindelige ophobning af oplysninger, før de langsomt går gennem flere andre neuro-elektriske og neuro-kemiske forbindelse og endeligt lagres permanente. Noget kan ske på et senere tidspunkt i denne proces så den permanente lagring ikke fuldføres."

"Jeg tror ikke, at på dette tidspunkt at bedøvelsen eller rodbehandlingen kan bebrejdes," siger Burgess, der kun har fået nogle få tilfælde efter offentliggørelsen.

"Nogle få har skrevet til mig med teorier eller historier omkring anæstesi og / eller tandudtrækninger og efterfølgende hukommelsesbesvær. Jeg ville være meget taknemmelig, hvis andre har historier eller teorier, som kan hjælpe."

Tags: hukommelse, bedøvelse, tandlæge

Del med din familie og venner

Værd at vide eller vrøvl. Hvad siger du?